Aktuální období covidové pandemie

Vážení naši pacienti

-chtěla bych Vás obeznámit s aktuálními informacemi z našich ordinací

1) se sestřičkou denně odbavíme 85-100 pacientů

2) jsme vyčerpané

3) od počátku pandemie jsme si nemohly odpočinout, zavřít ordinace, vzít si dovolenou...snažíme se vám pomáhat za každých okolností a podmínek

a již potřebujeme my vaši pomoc

A) prosím dodržujte karanténní opatření (nechoďte k nám – pokud máte horečky, kašel...příznaky infekce, dále pokud zjistíte, že někdo z rodiny je covid pozitivní či v nově nabyté karanténě = i když jste již několik dní předem objednaní)

B) opravdu noste respirátory či roušky (my jsme s nimi 8,5hodiny denně – vy to jistě zvládnete těch pár minut v ordinaci)

C) netelefonujte pořád dokola a nestěžujte si, že se nemůžete dovolat – musíme i léčit, brát odběry, řešit akutní stavy atd…

-proto nově zakládáme jako pomoc

– virtuální sestru Emmy

- je potřeba abyste se zaregistrovali na internetu (zvládne každý, kdo umí napsat mail, budeme postupně vyžadovat u všech pacientů do 60.let věku)

-pokud byste si nevěděli rady, ostatní členové rodiny vám s tím jistě rádi pomohou

 

- na www.sestraemmy.cz (se zaregistrujete-a pište, vyberte si z nabídky požadavků...... je tam nabídka na veškerou neakutní péči, požadavky, kontakty s covidem, žádosti o test na covid, výpisy z dokumentace, žádosti o recepty pro sebe i rodinu, registrace atd…objednávky k prohlídkám...) - půjde řešit přes internet.

(Tato žádost=povinnost neplatí pro aktuní stavy-ohrožující na životě... bolesti na hrudi, příznaky podobné mrtvičce, akutní bolest břicha, akutní alergická reakce... atd-to samozřejmě volejte na čísla v našich ordinacích !!!!!!!!)

Během dne si Vaši zprávu přečteme, odpovíme, vyřešíme k vaší spokojenosti

....odpadne telefonování, čtení smsek, mailů – snad uslyšíme, že nic neslyšíme a budeme mít chvilku klidu na srovnání myšlenek, postupů léčby a snahy vyloučit možnou chybovost v tak těžkém období...

Neklesejte na duši, ještě loni nám distanční léčba, elektronické neschopenky, recepty, žádanky přišly nemyslitelné… v tuto dobu je zvládá téměř každý.

Jistě bude pár měsíců trvat, než se to všichni naučíme, ale pokud budeme všichni chtít – zvládneme ještě další období pandemie, které si troufám napsat ještě nekončí.

MUDr. Karla Hladíková + Vilma Gelová